• Praha 1 - centrum
  • Praha 5 - Stodůlky
  • Praha 6 - Petřiny
  • Praha 6 - Břevnov (Strahov)
  • Praha 9
  • Bašť
  • Velké Přílepy

Mateřská školka Praha 9, Rubeška logo EU

Maxíkova jazyková školka a jesle Rubeška jsou moderním typem předškolního zařízení pro děti ve věku od 12 měsíců do 7 let. Školka a jesle se nacházejí v těsné blízkosti oblíbeného parku Podvinní s dostatkem zelených ploch a dětských hřišť. Zařízení disponuje výbornou dopravní dostupností a operativním parkingem pro rodiče.

Filosofie zařízení "chytrá školka" a "chytré jesle "s rodinným a přátelským prostředím s jedinečným individuálním proklientským přístupem.

Maxíkova jazyková školka a jesle Rubeška jsou česko-anglicko-ruská školka a jesle kladoucí důraz na jazykové znalosti, sportovně-pohybové a umělecké aktivity.

Vítejte

Vítejte

přečíst
skrýt detail

Vítáme Vás v Maxíkově (chytré)  jazykové školce a jeslích Rubeška

Jsme soukromé zařízení poskytující předškolní péči dětem ve věku do 1 roku do 7 let věku. Školka je v provozu každý pracovní den od 8,00 do 18,00 hod. Naší prioritou je kvalifikovaný personál a pestrá zdravá strava. Rubeška je moderní adresou s výbornou dopravní dostupností a zeleným okolím, včetně dětských hřišť, pro rodiče je i bezproblémové parkování. Výuka jazyka? To je jasné, jsme jazyková školka s výukou angličtiny, ruštiny 3x týdně s rodilými mluvčími a navíc personál skvěle hovoří anglicky.

 

Fotografie

Fotografie

Zobrazit fotografie
Stravování

Stravování

přečíst
skrýt detail

Jsme si vědomi, že to, co jíme, nás od dětství formuje, ovlivňuje naše zdraví a naši kondici. Způsob stravování a stravovací návyky, které přijmeme, coby děti v útlém věku, za své nás následně provázejí celý život a utvářejí náš životní styl.

Proto jsme se rozhodli nabídnout Vašim dětem plnohodnotné stravování. Mezi naše přední dodavatele služeb v oblasti stravování patří Kuchyně Ekolandia, CountryLife, Wellnessia a Ovoce Zelenina OZ Brázda, s.r.o.

Maxíkova jazyková školka a jesle Rubeška

Jídelní lístek

1.3.ST* * Zelňačka /1,3,7 *cibule*brambory*kysané zelí*smetana*mléko*sladká paprika s

 

2. Klasik
Hrachová kaše s vejcem a okurkou /1,3,7

*hrách*mléko*česnek*cibule*vejce*kyselá okurka

 

Věděli jste že…    „šafrán“
je Velmi účinný, ale drahý prostředek na oživení krve a metabolismu. Má ostře-hořkou chuť, které si ale při běžném přidání do jídla jen stěží všimneme. Trpká chuť je způsobena látkou zvanou picrocrocin. Sušením vzniká aldehyd tzv. šafranal, který je odpovědný za typickou šafránovou chuť. Vedle šafranalu obsahuje koření celou řadu dalších aromatických sloučenin, jako např. Isophoron nebo krozin, odpovědných za zlatou barvu. Tento fakt byl v historii často využíván při barvení nejrůznějších materiálů. 100 gramů šafránu odpovídá asi 350 kaloriím. Největším dílem koření jsou sacharidy (61,5%), dále je přítomna voda (11,7%), bílkoviny (11,4%), tuk (5,9%) a vláknina (3,9%). Šafrán je bohatým zdrojem minerálních látek, především vápníku, draslíku, hořčíku a železa. V neposlední řadě obsahuje vitamín C a malé množství vitamínu A.

 

2.3.ČT * Z červené čočky a rajčat /1,3,7 *červená čočka*rajčata*cibule*česnek*majoránka*

 

1. Optimum
Farfalle s kuřecím v brokolicové omáčce/ 1,3,7

*kuřecí prsa*cibule*bylinky*brokolice*smetana*mléko*těstoviny

 

 

3.3.PÁ * Kuřecí vývar s masem a nudličkami/1,3,7,9 *kuřecí maso a kosti*mrkev*celer*petržel*těstoviny*

 

3. Mixit
Penne, Bolognese omáčka, sýr  / 1,3,7

*hovězí a vepřové maso*cibule*česnek*sekaná rajčata*rajský protlak*mrkev*celer*petržel*penne*sýr

 

 

 

 Grenaille jsou menší odrůda brambor. Nemusí se loupat, vaří či pečou se i se slupkou.

 

 

 

 

6.3.PO* Mrkvičkový krém se zázvorem/1,3,7 *mrkev*petržel*celer*cibule*zázvor*mléko*smetana

 

2. Klasik
Květákový mozeček s kurkumou a vařeným bramborem/1,3,7

*květák*cibule*kurkuma*vejce*brambory* máslo

 

 

 

 

7.3.ÚT * Zeleninová s tarhoni/1,3,7,9 *mrkev*petržel*celer*cibule*květák*tarhoňa*

 

 

2. Klasik
Vepřové výpečky s bílým zelím a bramborovým knedlíkem / 1,3,7

*vepřové maso*cibule* česnek*zelí*mouka*brambory*vejce*krupice

 

 

 

  Kurkuma má protizánětlivé účinky.  

 

8.3.ST * Cizrnový krém s Garam Másala/1,3,7 *cizrna*cibule*mléko*česnek* koření Garam Masala*

 

 

3. Mixit
Provensálské krůtí prso, bramborová kaše, zelný salát /1,3,7

*krůtí prsa*cibule*provensálské koření* brambory*máslo*mléko*zelí*mrkev*cukr

 

 

 

9.3.ČT * Bramborová s amarantem/1,3,7,9 *brambory*amarant*cibule*mrkev*celer*petržel

 

1. Optimum
Treska na řecký způsob s bramborami /1,3,4,7

*treska*brambory*cibule*česnek*citrón*rajčata*oregáno*petržel nať*olivový olej

 

 

 

 

Amarant neobsahuje lepek. Je zdrojem kvalitních rostlinných bílkovin - proteinů 14-18%

 

 

 

 

10.3.PÁ * Hovězí vývar s masem a špeclemi/1,3,7,9 *hovězí  maso a kosti*cibule* mrkev*celer*petržel*špecle*

 

2. Klasik
Čevabčiči s bramborovou kaší /1,3,7,10

*hovězí a vepřové maso*cibule*vejce*sladká paprika*česnek*majoránka*hořčice*brambory*mléko*máslo

 

 

 

Věděli jste že…    „Garam Másala“
je  směs koření. Jde asi nejznámější indické koření a tvoří základ mnoha indických pokrmů. Koření garam masala je známé též pod názvem "koření pěti vůní". Směs garam masaly se liší podle regionu a někteří kcuhaři si garam masalu navíc upravují podle vlastní fantazie.

 

Složení v základní verzi: Koriandr, římský kmín, nové koření, muškátový květ, pepř, kardamom, hřebíček, fenyklový a bobkový list.

 

 

 

13.3.PO * Hráškový krém/1,3,7 *zelený hrášek*cibule*česnek* majoránka*mléko

 

1. Optimum
Kuřecí plátek na bylinkách, zeleninové kroupy /1,3,7

*kuřecí stehenní plátek*cibule*bylinky*kroupy*mrkev*česnek*kurkuma

 

 

14.3.ÚT * Pórková polévka /1,3,7,9 *pórek*brambory*cibule*mrkev*mléko

 

1. Optimum
Bramborové knedlíky se švestkami sypané mákem/1,3,7

*brambory*mouka*vejce*švestky*mák*cukr*máslo

 

 

 

 

 

 

 

15.3.ST* Mrkvová s červenou čočkou /1,3,7,8 *mrkev*cibule*červená čočka*kokosové mléko

 

 
2. Klasik
Fusilli s bazalkovým pestem a parmazánem /1,3,7,8

*těstoviny*bazalkové pesto*parmazán

 

 

 

16.3.ČT*  Bramborová s krupkami/1,3,7,9 *brambory*kroupy*cibule*mrkev*celer*petržel

 

 

2. Klasik
Španělský rozstřelený ptáček s rýží/1,3,7,10

*hovězí maso*vejce*okurka*hořčice*mouka*rýže

 

 

 

Česnek se používá jako prevence nebo širokospektrý lék na nejrůznější onemocnění.

17.3.PÁ* Rybí polévka /1,3,4,7,9 *rybí filé*brambory*mrkev*petržel*mléko*smetana

 

 

3. Mixit
Jehněčí biftečky s petrželkovým bramborem /1,3,7

*jehněčí a krůtí maso*cibule*česnek*koření*brambory*máslo*petrželka

 

Věděli jste že…    „tortilla“
Je druh tenkého chleba. Placka, původem z španělské resp. arabské kuchyně jako placka z cizrny, která byla jako název přes španělské dobyvatele přenesena do Nového světa. Může být nejčastěji z pšeničné nebo kukuřičné mouky. Ohřátou tortillu si dáme na talíř, dáme náplň, nejčastěji maso, nebo maso fazolemi. Na to položíme salát. Potom tortillu zabalíme a můžeme rozkrájet na menší kousky.

 

 

 

 

 

 

20.3.PO * Brokolicový krém/1,3,7,9 *cibule*máslo*brokolice*mléko*mrkev*celer*muškátový oříšek*

 

2. Klasik
Obalovaná treska pečená v troubě s bramborovou kaší/1,3,4,7

*filé treska Premium*mouka* vejce*strouhanka*řepkový olej*máslo*mléko* vejce*bylinky*brambory

 

 

21.3.UT* Couračka/1,3,7 *brambory*zelí*cibule*mléko

 

2. Klasik
Vepřové maso na divoko, bylinková rýže /1,3,7

*vepřová kýta*cibule*divoké koření*česnek*bylinky*rýže

 

 

 

 

 

  

Kokosové mléko je šťáva z rozmixované kokosové dužniny.

 

22.3.ST*  Dýňový krém s kurkumou /1,3,7,9 *dýně*cibule*mrkev*celer*kurkuma*smetana*mléko

 

 
2. Klasik
Kynuté knedlíky s jahodami/1,3,7

*mouka*vejce*kvasnice*mléko*jahody*cukr*máslo

 

 

 

23.3.ČT* Čočková polévka/1,3,7 *hnědá čočka*cibule* česnek*majoránka*mouka

 

1. Optimum
Orechiette s bazalkovým pestem, kuřecím a hráškem/1,3,7,8

*kuřecí prsa *bazalka*olivový olej*hrášek*česnek*těstoviny

 

Orechiette je druh italských těstovin, orecchio (ucho) + etto (malý) "ouško".

 

 

 

24.3.PÁ* Boršč /1,3,7,9 *hovězí maso a vepřové maso*mrkev*celer*petržel*červená řepa*bílé zelí*brambory*  

 

1. Optimum
Pečená vepřová panenka, zeleninový cous cous s černými olivami/1,3,7

*vepřová panenka*cibule*cous cous*paprika*cuketa*bylinky*černé olivy*

 

 

 

Věděli jste že…   „černé olivy“
Obsahují prospěšné esenciální oleje, ale také bohatý zdroj vlákniny, vápníku, sodíku, draslíku, hořčíku, železa a jódu.

Odborníci na výživu se shodují, že lidé by denně měli sníst sedm oliv denně, které odpovídají přibližně 25 gramům a 37 kaloriím. Dostanou tak do těla celou řadu vitamínů a oleje v doporučovaném množství.  

Jaký je vlastně rozdíl mezi zelenou a černou olivou?

Nejdříve jsou olivy zelené, ale zráním mění svou barvu na vínově červenou, červenou, fialovou a nakonec černou. Zelené olivy jsou tvrdé, chutnají nahořkle a mají nízký obsah oleje. Naopak černé, úplně dozrálé olivy jsou měkkčí, obsahují asi 20-30 % oleje na váhu a jsou jemnější.

 

 

 

27.3.PO *  Krémová květáková/1,3,7 *květák*brambory*mléko*smetana*cibule*mouka*máslo*bylinky

 

1. Optimum
Kuřecí nudličky ve středozemní omáčce, špagety /1,3,7

*kuřecí prsa*sekaná rajčata*paprika*cibule*cuketa*bazalka*olivy*špagety

 

 

 

  28.3.ÚT* Hrachová s majoránkou/1,3,7 *žlutý hrách*cibule*česnek* majoránka*mléko

 

2. Klasik
Maďarský vepřový gulášek, houskový knedlík /1,3,7

*vepřová kýta*cibule*paprika mletá*mouka*kvasnice*vejce*mléko

 

Červená řepa obsahuje křemík, důležitý pro pevné kosti, vlasy a nehty.

 

 

 

 

29.3.ST* Zeleninová s kukuřičným kapáním/1,3,7 * mrkev*květák*hrášek*cibule*kukuřičná mouka*vejce*bylinky

 

 
2. Klasik
Zeleninové rizoto s kukuřicí, hráškem a mrkvičkou, sýr/7

*rýže*bylinky* baby karotka*květák*hrášek*kukuřice*sýr

 

 

 

30.3.ČT* Kapustová s brambůrkem/1,3,7 *kapusta*cibule*brambory*

 

2. Klasik
Holandský řízek s bramborovou kaší/1,3,4,7

*vepřové a hovězí maso*sýr*cibule*česnek*majoránka*brambory*mléko*máslo

 

 

Losos je cenný zdroj omega 3-mastných kyselin důležitých pro zdravý vývoj dětí.

 

 

 

 

 

31.3.PÁ* Kuřecí vývar s masem a špeclemi/1,3,7,9 *kuřecí maso a kosti*mrkev*celer*cibule*špecle

 

2. Klasik
Kuře na paprice s penne/1,3,7

*kuřecí prsa*paprika sladká*smetana*mouka*penne

 

 

 

 

 

 

 

Ceník

Ceník

přečíst

Ceník ke stažení ZDE.

Registrační karta ke stažení ZDE

Školní řád 2016/2017 ZDE

skrýt detail
Kontakt

Kontakt

přečíst

Bc. Kateřina Vrzalová, ředitelka, tel: 602 527 055

Veronika Maukšová, zástupce ředitele, hlavní učitel, tel: 731 911 021

Romana Chadžieva, zdravotní sestra, tel: 608 334 466

Tereza Lingerová, učitelka, tel: 773 552 733

Valentina Isaková, učitel ruského jazyka, tel: 730 124 393

Mgr. Martin Šverma, psycholog a logoped

Rubeška 403/9

190 00 Praha 9 - Vysočany

E: rubeska@maxikovaskolka.cz

Web: http://www.jazykova-skolka.cz/materska-skolka-rubeska/ 

Join us @ Facebook

skrýt detail
Chci poslat poptávku
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.